با حضور رضا زنگی آبادی

کارگاه «نویسندگی خلاق» در کرمان برگزار شد

کارگاه «نویسندگی خلاق» در کرمان برگزار شد
دبیر انجمن داستان کرمان در خصوص هدف برگزاری این کارگاه گفت: هدف نهایی در واقع تربیت نویسنده است اما پرورش خواننده‌ی جدی و آشنا به ادبیات هم باید مورد توجه قرار گیرد.
دوشنبه ۱۷ دی ۱۳۹۷ - ۲۰:۲۱
کد خبر :  ۱۴۳۵۳۴

به گزارش روابط عمومی حوزه هنری استان کرمان، رضا زنگی آبادی در کارگاه «نویسندگی خلاق» واحد آفرینش های ادبی این حوزه در خصوص شیوه برگزاری آن گفت: در این کارگاه به شیوه‌های مختلف سوژه‌هایی پیدا کرده و هنرجویان بر آن اساس داستان می‌نویسند همچنین بررسی داستان‌ها در رابطه با عناصر داستان و مباحث تکنیکی دیگر هم بحث می‌شود. گاهی دامنه این بحث‌ها بسیار گسترده می‌شود که به مکتب‌ها و سبک‌های ادبی و نقد ادبی هم می‌رسد تلاش می‌شود هر کسی شیوه نوشتن خود را پیدا کند نه اینکه همه مثل هم یا مثل من بنویسند.

وی ادامه داد: در هر حال نوشتن کار سخت و زمان‌بری است و عده‌ی اندکی این مسیر را طی می‌کنند. من معتقدم داستان نوشتن را فقط با نوشتن داستان می‌شود یاد گرفت.

وی با اشاره به تاثیرگذاری این کارگاه خاطر نشان کرد: در استان کرمان استعدادهای زیادی در این زمینه است که در طی این سال‌ها شاهد موفقیت افرادی بوده‌ام که از ابتدا شروع کرده‌اند و به مراحل موفق و بالایی رسیده‌اند و این افراد، کسانی بوده‌اند که صبور بوده و سخت تلاش کرده‌اند.



 

عضو هیئت داوران دومین دوره جایزه احمد محمود یادآور شد: با توجه به اینکه داستان‌نویسی به شکل آکادمیک در کشور ما به آن صورت وجود ندارد این کارگاه‌ها می‌توانند این خلا را پر کنند. بسیاری از نویسندگان کنونی کارشان را از این کارگاه‌ها شروع کرده‌اند.

زنگی آبادی تسلط به عناصر داستان، مکتب‌های ادبی، برای تمام افرادی که در این کارگاه ها شرکت می‌کنند را ضروری دانست و گفت: نویسندگی نیاز به توانایی‌های بسیار دارد و البته احتیاج به استعداد هم دارد. اما باپشتکار و سخت‌کوشی زیاد و با استعداد اندک هم می‌شود داستان‌نویس شد اما داستان نویس برجسته نه. این مباحث تنها بخش اندکی از پیش نیازهای بی‌شماری است که یک نویسنده نیاز دارد.


 

برگزیده دوره سوم جایزه هوشنگ گلشیری با اشاره به ضرورت چنین کارگاه‌هایی بیان کرد: در آموزش و پرورش و آموزش عالی در زمینه داستان‌نویسی و مباحث مربوط به آن و دوره‌های نویسندگی خلاق، خلا آموزشی وجود دارد که این کارگاه ها را ضروری می‌کند.

نویسنده رمان «شکار کبک» خروجی کارگاه را نویسنده دانست و عنوان کرد: ممکن است کسانی هم به سمت نقد ادبی سوق داده شوند. خروجی حداقلی آن هم خوانندگان جدی‌تر برای ادبیات داستانی است که با آگاهی و هدفمند کتاب می‌خوانند. این می‌تواند به گسترش مخاطبان ادبیات داستانی هم کمک کند.

گفتنی است؛ کارگاه آموزشی مستمر « نویسندگی خلاق » واحد آفرینش‌های ادبی حوزه هنری استان کرمان با حضور «رضا زنگی‌آبادی»، روزهای دوشنبه هر هفته از ساعت 18 تا 19:30 در محل کانون داستان نویسان کرمان برگزار می‌شود.






ارسال نظر